Thursday, November 10, 2011

Budak kaca mata


ASSALAMUALAIKUM!

Korang tau x yang lately nih mata aku makin rabun? ye! walaupun aku pakai spek mata yang power dia boleh tahan tinggi tuh pun aku still rabun -_-"

Bila ada seminar/class yang aku kena tengok slide show, memang aku jadi sakit hati coz aku x nampak apa2 pun kat depan. Stress ok!

So, cuti nih, aku pun pergilah menonong kat kedai optometrist. Check punya check, power mata aku semakin meninggi bak gunung everest..ok2..ayat propa tuh.hahaha ;p

Power mata sebelah kanan aku yang asal 850, sebelah kiri 850..ye! power aku memang tinggi..kalu orang lain, total power mata kanan ngan kiri 850, tapi aku 850 untuk setiap mata. Ini akibat bila tengok citer korea waktu2 tengah malam..orang lain dah tido, aku stay up kot nak tengok citer..tutup sume lampu, bukak laptop dalam gelap. tuh salah satu factor gak ok? -_-"

Power skang aku dah tinggi sket dari asal. Yang sebelah kanan 925, yang sebelah kiri 875. So, alang2 aku nak tambah power, aku pun gatal tangan gak pilih bingkai spek baru. Eh, bukan sengaja, tuan kedai tuh cakap yang spek aku dah nazak, mudah patah bila dia nak pasang cermin baru nanti~~~

Jom, usha spek baru!





Nih gambar ngan spek lama aku..ok2..aku tau gambar nih agak over?? hahaha.gambar nih time open house rumah kawan ayah aku..Muka kekenyangan, sebab tuh jadi camnih ;p
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-



OK! Nih spek makcik bedah nak pegi pasar..lalala.Saje pilih spek nih, spek budak nerd+skema. walaupun hakikatnya jauh panggang dari api.hahaha ;D *ok,abaikan bantal kat blakang*



Akhir kata, jaga dan peliharalah mata anda ok? ;p

p/s: malam nih nak tengok RAYA TAK JADI..ok2..aku tau case write up pun x siap agik! ;p

3 comments:

  1. haha. :D
    best student yg kuat study!

    ReplyDelete
  2. x kuat study pn..kuat bace komik ngan tgok citer! ;D

    ReplyDelete
  3. salam..suke prempuan pkai spek tebal..hee..

    ReplyDelete

Pages