Thursday, April 30, 2009

kawin awal????

Alhamdulillah...akhirnya final exam dah habis... Skang nh tengah tunggu result minggu depan=) sume kawan aku pelik bila aku cakap yang result aku akan dapat nxt week..yelah express gler!!! Aku pun cam aterkejut gak lah bile mula2 aku dapat tahu.. Course aku nh memang cam2.. huk3...tetiba plak nervous nak tahu result nh...tak nak amik tahu boleh x???~lalalala~

Eh,aku ade crrite nak kongsi... Aku pun baru dapat tahu.he3 (bkn mengumpat yer...) kawan aku ade ceriter yang senior aku tuh dah nak kawin next week. Time aku dengar beriter tuh, aku terus terkejut gler!!!...(err...utk mengelak fitnah...aku x syok pun kat pakwe senior aku yer..) 2 orang tu senior aku. Diorang satu lecture n of course satu kos!!!! tapi yang aku terkejut tuh...umo diorang baru 21 tahun (diorang tahun 2). Diorang tak rase menyesal ke kawin muda2 ek?

Hmmm...memanglah kawin tuh bagus coz dapat elak maksiat kan..tapi..kalu boleh elak kan bagus..
diorang ade 3 tahun lagi 4 finish their study..Aku terpikir gak diprang boleh survive ke life diorang nanti? Kalu dapat anak nanti camne? Boleh ke diorang bahagikan mase 4 kuliah,anak n tanggungan yang len? (sekali lagi yer...i'm not busy body tau...just amik berat jer.) Entah lah..tapi citer nh pun tak konpemkan lagi..


A great marriage is not when the perfect comes together. It is when the imperfect couple learns to enjoy their differences.

TANPA...
Resah yang ku ubah dalam kata,
Melukiskan kesunyian,
Tanpa engkau aku tak mengerti,
Meski pagi itu indah,

Tapi akan sunyi tanpamu,

Menemani aku sepi,
Tanpa...

Cintamu aku resah,
Tanpa...
Kasihmu aku hampa,

Tanpa...

Dirimu aku mati,

Kini berat benar kurasakan,

Dalam relung hatiku tak temu,

Aku tak mengerti,
Takut aku jauh dari dirimu,

Dan kau tinggalkan aku sendiri,

Tanpa menunggu mati.



Nh lagu besh wooo!!!! dari kumpulan samsons punyer...lagu nh aku tujukan khas 4 someone who is very special in my life.. :')





Tuesday, April 21, 2009

kisah akademik...

Aku kena study hard n aku akan pakai topi nh n akan pegang segulung ijazah depan mak,yah,along,kak yie,abang,kak pah, tokki n all of my families satu hari nanti. Aku akan buktikan i can do it!!! n anak seorang pesara juga bleh berjaya!!! chayo'3...i'LL PROOVE IT!!!Aku akan buktikan yang universiti dari MALAYSIA mampu lahirkan pakar orthopedik perempuan!!! yeah!!!
Aku akan sentiasa bersama2 tulang,tidak kira tengkorak or what.... becoz of orthopedic=p


Malam yg banyak binatang warne ijo!!!~sakit tau ble ye ggit kite~. Hmmm...skang nh aku ngah study 4 MCQ punyer soalan. Rase cam nak pecah pale nh...yela...kadang2 aku kena pikir gak, bukan senang nak belajar cara selamatkan nyawa orang kan???? nyawa sesanagatlah penting untuk kiter......


Aku ingat lagi,time kat sekolah harian dulu,aku akan study seminggu b4 exam. Time tu mmg kelam kabut gak r. Sampai tak kuar bilik. family pasang tv kuat pun takleh gak. Teruk btoi!!!

Bile aku g MRSM(qber), aku dah ubah cara study. Aku kena study awal b4 exam coz aku naik takut tengok sume bdak kat sane study kuat gler...kat sane, aku cuba stay up sampai 1 pg. Time tu aku study n hafal just 4 exam only...Yg lain2,aku dah tak amik peduli...hu3..


Then, aku g matrix..(kmKulim). Kat sane aku struggle gler. Aku study hard coz aku nak tebus balik kekecewaan aku time SPM. Aku terpaksa berkorban segala2nya time matrix. TV, aku langsung tak tengo. Aku akan bangun tidur pukul 5.30pg n start study. Time kelas, aku tumpu kat cg ajar. Mase rehat pun,kengkadang aku terlepas. Balik kelas, aku akan buat hwork n study lagi. Malam plak, aku stay up hingga 2-3 pg. Time tu aku memang giler study...lebih2 lagi study phisics..nge......=) . Alhamdulillah,usaha aku tu membuahkan kejayaan utk aku,especially 4 my parent. Aku akan puas hati ngan pencapaian kau bila aku dapat tengok mak n ayah aku happy...


Skang nh aku dah berjaya menapak satu lagi langkah ke menara gading..aku sekarang ngah study kat USM KUBANG KERIAN..insyaAllah aku akan buat mak n ayah aku bangga dengan aku..=). kalu dulu, aku study just 4 exam, tapi skang nh aku kena tukar nawaitu aku untuk study 4 ALLAH. Aku kena study betul2 4 my mum n my dad n also my family...n aku kena study btul2 gak coz insyaALLAH satu ari nanti aku kena selamatkan nyawa orang. Aku kena makbulakan impian aku untuk menjadi specialist 4 orthopedic nanti..

Pahit getir hidup dan pengorbanan,
Terpaksa dihadapi demi kejayaan,
Terdidik sejak mula tabah usaha,
Tanpa cuba melangkah tak ke mana,
Dimana kami berada,
Kejayaan pasti kan tiba.

nh lagu ELLA...STANDING IN THE EYES OF THE WORLD.... tak ingat sngat,that's why serangkap lagu je nh..he3



video

Sunday, April 19, 2009

jiwa kusut masai....


mejaku time exam....~selanjar 3 punyer=p



Ade beberapa hari lagi b4 PRO 1. skang h sume kengkawan aku tgah struggle sebaik mungkin untuk terus berjuang untuk naik tahun 2..INSYAALLAH=)

Dah banyak notes yang aku bace..tapi aku risau gak.hu3...seminggu yang last nih,aku rase serba x kena. Nak sentuh notes nh,cam x boleh je...nak sentuh notes tu serba salah plak kat notes di sini(skema ayat..)..eh2 cam lagu UK'S plak. ~di sana menunggu, di sini menanti~ ha3=D

Ramai kawan aku skang nh tgah bermaustatin kat SURAU MURNI. Diorang study kat sana. kadang2 aku pun join gak. Untuk mendapatkan keberkatanNYA..INSYAALLAH.

Nanti aku exam 5 paper. SEQ(esei)-2. OSPE(stesen)-1. MCQ(objective)-2. Blok/topik yang akan masuk 4 dis exam adalah...16 blok!!!!! haiyya!!!!(pinjam ayat epan)
Takpe2.inilah pengorbanan seorang student yang ingin berjaya(skema lagi..).he3. Nh motivasi untuk diri sendiri..

Ok! now, i want 2 continue my 'luvly' biochemistry!!!.

CHAYO'!!! CHAYO'!!! ~luv peace89~

Saturday, April 18, 2009

my life wif my soul.....

wif my luvly parent (",)
kakakku..err..si adik lagi chomey eh? ha3
sh0pping after exm...hu3
thank ALLAH...~peace~
lalalalalala~ peace89~

memoir in da sweet life as l0ng as....

CINTA PANTAI MERDEKA

Telah bertahun lama…

Tenggelam arus masa

Di dalam ingatanku

Masih segar terasa

Kekadang aku sama mengatur bunga cinta

Keadaan memaksa

Kita terpisah jua…

Andainya aku berdaya

Kanku coretkan untukmu

Sebagai kenangan kita…

Kan ku ukirkan untukmu

Akan ku buktikan..

Ku ukir namamu di awan gunung jerai

Disaksikan laut daun nyiur melambai

Jauh pandangan permai

Di situ tanjung dawai

Terkenang peristiwa cinta kita terurai…

Oh indahnya peristiwa..

Cinta kita di pantai merdeka..

Masih ingatkah oh kekasih

Biarpun kini

Kau dimana…

Namun dengarlah

Lagu ini…

Cinta kita di pantai merdeka…

Pages