Tuesday, April 21, 2009

kisah akademik...

Aku kena study hard n aku akan pakai topi nh n akan pegang segulung ijazah depan mak,yah,along,kak yie,abang,kak pah, tokki n all of my families satu hari nanti. Aku akan buktikan i can do it!!! n anak seorang pesara juga bleh berjaya!!! chayo'3...i'LL PROOVE IT!!!Aku akan buktikan yang universiti dari MALAYSIA mampu lahirkan pakar orthopedik perempuan!!! yeah!!!
Aku akan sentiasa bersama2 tulang,tidak kira tengkorak or what.... becoz of orthopedic=p


Malam yg banyak binatang warne ijo!!!~sakit tau ble ye ggit kite~. Hmmm...skang nh aku ngah study 4 MCQ punyer soalan. Rase cam nak pecah pale nh...yela...kadang2 aku kena pikir gak, bukan senang nak belajar cara selamatkan nyawa orang kan???? nyawa sesanagatlah penting untuk kiter......


Aku ingat lagi,time kat sekolah harian dulu,aku akan study seminggu b4 exam. Time tu mmg kelam kabut gak r. Sampai tak kuar bilik. family pasang tv kuat pun takleh gak. Teruk btoi!!!

Bile aku g MRSM(qber), aku dah ubah cara study. Aku kena study awal b4 exam coz aku naik takut tengok sume bdak kat sane study kuat gler...kat sane, aku cuba stay up sampai 1 pg. Time tu aku study n hafal just 4 exam only...Yg lain2,aku dah tak amik peduli...hu3..


Then, aku g matrix..(kmKulim). Kat sane aku struggle gler. Aku study hard coz aku nak tebus balik kekecewaan aku time SPM. Aku terpaksa berkorban segala2nya time matrix. TV, aku langsung tak tengo. Aku akan bangun tidur pukul 5.30pg n start study. Time kelas, aku tumpu kat cg ajar. Mase rehat pun,kengkadang aku terlepas. Balik kelas, aku akan buat hwork n study lagi. Malam plak, aku stay up hingga 2-3 pg. Time tu aku memang giler study...lebih2 lagi study phisics..nge......=) . Alhamdulillah,usaha aku tu membuahkan kejayaan utk aku,especially 4 my parent. Aku akan puas hati ngan pencapaian kau bila aku dapat tengok mak n ayah aku happy...


Skang nh aku dah berjaya menapak satu lagi langkah ke menara gading..aku sekarang ngah study kat USM KUBANG KERIAN..insyaAllah aku akan buat mak n ayah aku bangga dengan aku..=). kalu dulu, aku study just 4 exam, tapi skang nh aku kena tukar nawaitu aku untuk study 4 ALLAH. Aku kena study betul2 4 my mum n my dad n also my family...n aku kena study btul2 gak coz insyaALLAH satu ari nanti aku kena selamatkan nyawa orang. Aku kena makbulakan impian aku untuk menjadi specialist 4 orthopedic nanti..

Pahit getir hidup dan pengorbanan,
Terpaksa dihadapi demi kejayaan,
Terdidik sejak mula tabah usaha,
Tanpa cuba melangkah tak ke mana,
Dimana kami berada,
Kejayaan pasti kan tiba.

nh lagu ELLA...STANDING IN THE EYES OF THE WORLD.... tak ingat sngat,that's why serangkap lagu je nh..he3



video

No comments:

Post a Comment

Pages